Woonproject Brouwerijsite, Kortemark

Woonproject Brouwerijsite, Kortemark
Gepubliceerd op 22-08-2020

De voormalige terreinen van de mouterij-brouwerij De Arend in Kortemark worden binnenkort een nieuw en levendig binnengebied. De gebouwen die al sinds 2003 leeg stonden, zijn afgebroken en maken plaats voor een nieuwe openbare bibliotheek & commerciële ruimtes in combinatie met appartementen, lofts, assistentiewoningen en een woonzorgcentrum. Het project komt tot stand via een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Kortemark, projectontwikkelaar Vanhaerents, aannemer Artes Depret en Salens Architecten.

Nieuwe woon-,werk,- en winkelzone

Met het herontwikkeling van de oude brouwerij De Arend wordt de industriële site omgevormd tot een nieuwe woon-, werk- en winkelzone. Met 80 nieuwe woonentiteiten komt er een mooi gevarieerd aanbod van typewoningen in het centrum van de gemeente. 17 appartementen, een 30-tal assistentiewoningen en een woonzorgcentrum met plaats voor een 30-tal personen, zorgen voor een verscheidenheid van grootte aan woonentiteiten.

Belangrijk om op te merken is dat er bij de herontwikkeling ook de nodige aandacht zal besteed worden aan levensloopbestendig wonen. De rust zal gegarandeerd worden door voldoende openbare ruimte in combinatie met ondergronds parkeren. Het bovengronds parkeren wordt immers geclusterd door middel van parkeerhavens.

Naast de woonentiteiten komen er ook een nieuwe openbare bibliotheek, polyvalente ruimtes en een drietal winkels gericht op de markt. Een verrassende mix van mensen, woningen, winkels, cultuur en groen maken van dit project een duurzame herontwikkeling.

Combinatie van traditie en vernieuwing

Het karakter van het oorspronkelijke gebouw blijft behouden door bepaalde elementen, zoals de mouttoren en enkele schouwen, te behouden. In combinatie met de juiste materiaalkeuze zal zo de sfeer van de voormalige brouwerij ook aanwezig zijn in de nieuwe site.

Dit behoud van traditie gaat hand in hand met trendsettende architectuur met een doordachte indeling en hoogstaande afwerking met specifieke aandacht voor kleur- en materiaalgebruik. Daarenboven is het project sterk verweven met het openbaar domein waardoor het brouwersverhaal voorgoed in de identiteit van de gemeente geworteld zal blijven en het centrum een nieuwe dimensie krijgt. Er ontstaat leven in de brouwerij en in Kortemark!

De panden gaan vlotjes van de hand - momenteel zijn er nog maar 3 lofts en één penthouse beschikbaar.

Meer info

http://www.focuswtv.be/video/privaatpartner-voor-herbestemming-brouwerijsite

Contact

https://www.vanhaerents.be/nl/contact/contactformulier

Deel deze pagina