Project in de kijker | woonproject Keizershof | Diksmuide

Project in de kijker | woonproject Keizershof | Diksmuide
Gepubliceerd op 11-09-2020
De speelplaats wordt dé ontmoetingsplaats waar de bewoners kunnen rusten of genieten van een partijtje badminton of petanque.

De ruwbouwwerken aan de oude broedersschool in de Oostendestraat, in het hartje van Diksmuide, zitten er bijna op. Van de achttien kavels is de helft al verkocht. De eerste bewoners kunnen eind dit jaar al hun loft of appartement inrichten..

Het woonproject Keizershof, verwijzend naar de Keizershoek zoals de woonbuurt daar heet, is ingericht in een van de bekendste gebouwen van Diksmuide. Tot de jaren tachtig was daar namelijk de broedersschool. 

De speelkoer en een aantal betegelde trappen zijn in het immobiliënproject verwerkt. De ruwbouwwerken naderen hun eindfase. “We verkopen de drie lofts en vijftien appartementen casco. Dat betekent dat de eigenaars de inrichting volledig voor hun rekening nemen”, duidt Wiske De Vriendt van immokantoor Amicus dat de verkoop organiseert. “Zo’n formule werkt, want de helft van de kavels is al verkocht. Blikvanger is de vroegere kapel die vanaf 225.000 euro te koop staat.”

Rijke historie

Het pand geniet van een rijke historie die teruggaat tot voor de Eerste Wereldoorlog, dan deed het pand dienst als huidevetterij. In 1910 werd het omgebouwd tot een jongensschool door de Broeders van Liefde. In 1920 werd het gebouw opnieuw opgetrokken nadat het, net zoals de rest van Diksmuide, tegen de vlakte ging tijdens de woelige oorlogsjaren. Na de sluiting van de school in de jaren tachtig werd het een opvangplaats voor wees- en geplaatste kinderen tijdens weekends en vakantieperiodes. Nog later vonden er vakantiekampen plaats voor kinderen met een beperking, tot het uiteindelijk een paar jaar leeg kwam te staan.

Mix jong en oud

“Maar nu wordt het eindelijk hersteld in zijn oorspronkelijke stijl: het zal prachtig worden!”, weet Wiske te vertellen. “De afgesloten speelplaats behouden we. Daar kunnen de toekomstige bewoners elkaar ontmoeten tijdens een spelletje badminton of petanque. Zo goed als elke kavel heeft zijn eigen terras. De jongste koper is 20 jaar, de oudste 65. Het toont aan dat zo’n karaktervol gebouw iedereen aanspreekt. De ligging vlak bij het centrum en het zicht op de uitgestrekte natuur ’t Beerstblote spelen in het voordeel.”

De drie lofts en één appartement zullen toegankelijk zijn met de lift. De inkom aan de kant van de Oostendestraat is eveneens voor iedereen bereikbaar door het hellend vlak. Aan de achterzijde zijn ondergronds twintig tot dertig garages gepland.

 

Nieuwsgierig naar de vooruitgang van dit project?

Volg het op de Facebookpagina van Keizerhof Diksmuide

Reeds overtuigd? Bekijk dan de prijzen van dit bouwproject op Amicus Vastgoed

Meer weten wat er te zien is in Diksmuide? Check het op Bezoek Diksmuide

 

Beelden en tekst: Keizershof Diksmuide | GUS 

Deel deze pagina