Monumentaal wonen in de Westhoek | Bloemmolens - Diksmuide

Monumentaal wonen in de Westhoek | Bloemmolens - Diksmuide
Gepubliceerd op 20-09-2021
"Gelegen in het hart van de stad, is het hier zalig wonen. De brug over de Handzamevaart brengt je meteen in de natuur en leidt je richting het centrum. Op slechts 10 minuten wandelen, kom je terecht in de gezellige binnenstad. Daar kan je genieten van een heerlijk terrasje of ontdek je tal van leuke winkeltjes."

Er is eindelijk een doorbraak gekomen rond de bestemming van de Bloemmolens in Diksmuide. De ontwikkelingsmaatschappij Neoprojects neemt de plannen in handen en wil in de voormalige maalderij 24 appartementen en 2 penthouses inrichten.

De Bloemmolens in Diksmuide kennen een rijke geschiedenis. Eerst als suikerfabriek, later als stoommaalderij en uiteindelijk als museum. Al jaren staat het historische pand leeg. Een viertal jaar terug bood zich een ontwikkelaar aan die een dossier vergunningsklaar maakte, maar daarna afhaakte. Nu houdt Neoprojects de plannen in handen. 

Peter Bonamie, projectontwikkelaar bij Neoprojects: “Het is vooral de bijzondere architectuur en de geschiedenis van dit gebouw die ons zo aantrokken. Het gebouw is beschermd, behalve het glazen tussenstuk. Die constructie zullen we dan ook afbreken en vervangen door een nieuw transparant woongedeelte vanaf de derde verdieping. Zo hebben we onderaan een doorgang. De breedste residentiële toren gebruiken we om 24 ruime appartementen met één of twee slaapkamers en een eigen terras in te richten. Helemaal bovenaan plannen we 2 penthouses. Rondom het gebouw leggen we 31 bovengrondse parkeerplaatsen aan en een ruime fietsenstalling. We hopen dit immoproject binnen de twee jaar klaar af te leveren.”

De tweede, smallere toren zou pas in een tweede fase ontwikkeld worden: “We willen daar een multifunctionele ruimte van maken. Horeca, een atelier en kantoren zijn maar een paar mogelijkheden. De machines van de maalderij die nog in het gebouw staan zullen we integreren in ons project." blikt de ontwikkelaar vooruit.

Interesse in het project de Bloemmolens?

Meer info op www.bloemmolensdiksmuide.be en wie weet geniet jij straks van dit monumentale uitzicht over de Westhoek?

 

Wonen in de Westhoek | over de Stad Diksmuide

Wie de Westhoek zegt, denkt ook aan Diksmuide. De Boterstad zit vol leven, biedt veel werkgelegenheid en bestaat grotendeels uit agrarische gebieden. Diksmuide is niet voor niets de gemeente met de grootste oppervlakte in West-Vlaanderen. En juist die ruimte zorgt ervoor dat het hier heerlijk wonen is. Bovendien ligt de stad dicht bij de kust en zijn andere steden zoals Ieper, Poperinge en Veurne vlakbij. Naast alle groen en rust die je hier vindt, is ook het historisch centrum een echte blikvanger. De charmante gevels, pittoreske straatjes en lekkere streekproducten laten je onmiddellijk thuis voelen. meer info over Diksmuide: www.diksmuide.be

 

 

Deel deze pagina