Alexander Bulcke

Alexander Bulcke
Gepubliceerd op 17-11-2016
In de Westhoek is men iets losser in de omgang. Het sprak mij aan om in zo’n bedrijfscultuur te werken. - Alexander Bulcke

Alexander Bulcke is 24 jaar en woont al heel zijn leven in Diksmuide. Hij heeft 5 jaar elektromechanica en automatisering gestudeerd in Gent en is sinds kort beginnen werken bij Actum, gevestigd in Poperinge.

Een job dichtbij

Alexander zal binnenkort gaan samenwonen met zijn vriendin Aster, die afkomstig is van Werken. Ze hebben ervoor gekozen om te blijven waar Alexander altijd graag gewoond heeft, Diksmuide. Hij wil graag blijven in Diksmuide omdat hij geen zin heeft om uren in de auto te zitten als hij naar zijn werk gaat. Hij wou maximum een job binnen de straal van 50 km, wat dus sowieso in de Westhoek valt.

Aangename bedrijfscultuur: losser in de omgang

Voor zijn werk wordt hij uitgezonden als technieker naar verschillende soorten bedrijven, dus het is geen vaste job. De opdracht is afhankelijk van de vraag van de klant. Dat kan gaan van verlichting hangen in bedrijven tot het depanneren van machines. Er zijn niet heel veel studenten die hier blijven nadat ze afgestudeerd zijn; velen zoeken een job in grote bedrijven in grootsteden. De Westhoek lijkt misschien iets minder aantrekkelijk voor zijn soort job, maar daarom is er hier juist wel een groter aanbod. Hij vindt het West-Vlaamse ‘ras’ totaal verschillend van Oost-Vlamingen bijvoorbeeld. Hij vindt dat Westhoekers iets losser zijn in de omgang en het sprak hem aan om in zo’n bedrijfscultuur te werken.

Aangenaam wonen en minder verkeersdrukte

Alexander is graag in Diksmuide, want de meeste van zijn vrienden zijn ook teruggekeerd naar hier. Hij heeft er zijn stamcafé wat vooral leuk is in het weekend. Zijn roots liggen in West-Vlaanderen en zijn familie woont hier ook in de buurt, dus een goeie reden om hier te blijven. Het is hier ook kleinschalig, dus je hebt die drukte niet zoals in een stad. Qua verkeer is het ook aangenamer en het neemt minder tijd in beslag om naar zijn werk te gaan. Diksmuide is ideaal voor hem om te gaan lopen, want dan kan hij ondertussen genieten van de rust die je vindt te lande.

Deel deze pagina