Ondernemer Luc Tack investeert 8 miljoen euro bij Picanol-dochter Proferro

Ondernemer Luc Tack investeert 8 miljoen euro bij Picanol-dochter Proferro
Gepubliceerd op 21-09-2021
"Onze ambitie is om een ​​100% toekomstbestendige Proferro te ontwikkelen waarin de supply chain, van productie tot opslag, via één geïntegreerd digitaal systeem loopt, waardoor we onze groei kunnen voeden en onze klanten nog sneller en efficiënter kunnen bedienen." - Cathy Defoor (Vice President Proferro)

IEPER – Het Ieperse Proferro uit de Picanol Group heeft, in aanwezigheid van Vlaams ministervan Economie Hilde Crevitszijn nieuw hoogbouwmagazijn officieel in gebruik genomen. Het hoog boven de grond uitkomend pakhuis wordt het nieuwe logistieke kloppend hart van het bedrijf. Luc Tack geeft er een nieuwe impuls mee aan de digitalisering in de Westhoek. Proferro heeft meer dan 85 jaar ervaring in co-engineering, bewerking, assemblage en het testen van mechanische componenten. 

Het hoogbouwmagazijn op 32 meter hoogte is het nieuwe logistieke kloppende hart van Proferro. Met deze investering wil Proferro in Ieper verder plannen voor de toekomst. Het magazijn heeft een oppervlakte van 2.000 m² en biedt meer dan 10.000 beschikbare palletplaatsen. Verder is het uitgerust met vier automatische kranen en een nieuwe laad- en losplaats met diverse laaddocks. Alle processen in het nieuwe hoogbouwmagazijn zijn volledig geautomatiseerd en volledig digitaal. Volgens minister van Economie Hilde Crevits, die de opening bijwoonde, toont de machinebouwsector zich, onder meer dankzij Proferro, klaar voor de toekomst. Proferro biedt specifieke gietoplossingen voor middelgrote series van 500 tot 20.000 stuks en werkt bij voorkeur volgens partnershipformule. Nog dit: drie West-Vlaamse bedrijven (Ceratec, Stow en Alheembouw) hielpen de ‘toren’ die nu ook een landmark is in de Ieperse regio, realiseren.

Minister van Economie Hilde Crevits woonde de opening bij

Cathy Defoor (Vice President Proferro): "Ons nieuwe hoogbouwmagazijn is een grote stap in onze evolutie naar meer automatisering en digitalisering. Met het nieuwe magazijn spelen we in één klap in op onze capaciteitsgroei en verbeteren we tegelijkertijd onze logistieke flow. Maar dit is nog maar het begin! Onze ambitie is om een ​​100% toekomstbestendige Proferro te ontwikkelen waarin de supply chain, van productie tot opslag, via één geïntegreerd digitaal systeem loopt, waardoor we onze groei kunnen voeden en onze klanten nog sneller en efficiënter kunnen bedienen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn is een belangrijke stap vooruit om onze site in Ieper op lange termijn duurzamer te maken."

Vlaams minister Hilde Crevits: “Vlaanderen en West-Vlaanderen hebben een uitstekende reputatie in werktuigbouwkunde en mechatronica, vooral voor de textielsector, dankzij innovatiekampioenen als Picanol Group. We kunnen enkel onze internationale competiviteit handhaven als onze bedrijven maximaal inzetten op automatisering en digitalisering. Ook willen we de digitale transformatie van de industrie zoveel mogelijk stimuleren via ons toponderzoekscentrum, Flanders Make. Het is dan ook positief om te zien dat Proferro zo’n investering heeft gedaan in dit hightech magazijn dat vandaag geopend werd. Het toont aan dat onze machinebouwsector klaar is voor de toekomst."

> Meer over 

proferro logo   Picanol Group Ambassadeur van de Westhoek 

 

Test en foto's: ©Proferro | Picanol group 

Deel deze pagina