Nieuwe Michelinster in de Westhoek: Willem Hiele in Koksijde

Nieuwe Michelinster in de Westhoek: Willem Hiele in Koksijde
Gepubliceerd op 02-02-2021
"Verre reizen en liefde voor zijn terroir tekenen het bord. Groenten en fruit uit eigen tuin, vriendschappen met lokale vissers. Dit is een restaurant met een ziel." - MICHELIN GIDS

Na een vreemd en moeilijk jaar was de uitreiking van de eerste Michelinster voor het restaurant Willem Hiele dan ook een totale verassing voor uitbaters Willem Hiele en Shannah Zeebroek. Dit restaurant in de Westhoek, je vindt hen terug in het kenmerkende vissershuisje in de Koksijdse Pylyserlaan, is al jaren een vaste waarde in Gault & Millau. Nu kan je ze dus ook terugvinden in de Michelingids!

Willem Hiele bedankte via videocall uitgebreid zijn team en klanten: ‘Geliefde klanten, leveranciers, vrienden, collega’s en lief team. Zonder jullie lieve mensen was die Michelinster niet eens mogelijk. Het was en is nog steeds een vreemd en moeilijk jaar voor ons allemaal. In het steunen van elkaar blonken we dit jaar uit. Ik hoop dat we verder kunnen met dit gevoel van dankbaarheid en liefde voor de komende jaren. Hoop jullie snel weer te zien!’

Zakenpartner Shannah Zeebroek: ‘Beiden zijn we supergeëmotioneerd en dankbaar voor deze mooie bekroning voor ons werk. We zijn nu een achttal jaar bezig in onze zaak en zijn een goed geoliede tandem. We zijn daarnaast steeds blijven vasthouden aan ons buikgevoel. We wisten wel dat ons niveau min of meer aansloot bij wat van sterrenzaken wordt verwacht, maar toch zijn we steeds ons eigen ding blijven doen.’

Benieuwd naar hun recensie in de Michelingids? > Lees het hier

Duurzaamheid en lokale producten

Willem Hiele, al jaren North Sea Chef, staat bekend voor zijn focus op duurzaamheid en het gebruik van lokale producten: ‘We kopen bij bioboeren en willen zo veel mogelijk ook de “waardeloze bijvangst” tot smakelijke gerechten verwerken. Vissers halen vaak tot 40 kilo vis boven om slechts 1 kilo tong te vangen. We schotelen deze bijvangst voor aan ons publiek, we moeten leren eten wat de visser vangt, niet vangen wat de consument wil. Ons respect voor de natuur laat zich zien in onze gerechten. We kweken zelf ook diverse kruiden in de tuin van ons restaurant. Onze kaart is divers, maar relatief klein. We willen onze klanten verwonderen. Bij ons zijn ze overgeleverd aan de inspiratie van de chef. Mensen die ons restaurant verlaten, moeten iets unieks hebben meegemaakt.’

© Pieter D'Hoop

Belevingsboetiek Raphaël 

Door de coronacrisis gingen de deuren van het restaurant tijdelijk dicht. Maar als echte ondernemers uit de Westhoek bleven ze niet bij de pakken zitten en organiseerden ze de belevingsboetiek Raphaël. ‘Een openluchtwinkel waarbij we de focus leggen op onze lokale leveranciers’, zegt Shannah Zeebroek. ‘Er zijn heel wat leuke hapjes, seizoensgroenten, plaatselijke producten en goodies verkrijgbaar.'

© Pieter D'Hoop

 

Openstaande vacatures bij restaurant Willem Hiele

Ben je gepassioneerd door alles wat met gastronomie te maken heeft?

Heb jij hebt een oneindige glimlach en soms eens prettig gestoord?

Dan pas jij misschien nog binnen dit leuke team: 

Willem Hiele zoekt nog een ZAALMEDEWERKER en een SOMMELIER

 

Contactgegevens:

Restaurant Willem Hiele | Koksijde

Pylyserlaan 138
8670 Koksijde
restaurant.willemhiele.be

info@willemhiele.be

 

Naast Willem Hiele zijn er nog andere Michelinsterrenrestaurants in de Westhoek:

★★ sterrenrestaurants 

Hostellerie St-Nicolas | Elverdinge - Ieper

Lees de beoordeling op de Michelingids

Hostellerie Le Fox | De Panne

Lees de beoordeling op de Michelingids

★ sterrenrestaurants 

M-Bistro | Nieuwpoort

Lees de beoordeling op de Michelingids

Carcasse | Sint-Idesbald - Koksijde

Lees beoordeling op de Michelingids

 

Uiteraard kan je overal lekker smullen in de Westhoek!

Kies je favoriete restaurant op Toerisme Westhoek:

 

Na het lezen over en het zien van al dit lekkers kijken wij alvast uit naar de heropening van de horeca!

Deel deze pagina