Karl Mortier | The Visual Problemsolver - Ieper

Karl Mortier | The Visual Problemsolver - Ieper
Gepubliceerd op 26-06-2019
“We moeten onze bescheidenheid durven loslaten. In de Westhoek moeten we streven naar een uniek kenniscentrum waar alle kwaliteiten van de regio samenkomen. Het is een kwestie van de kennis die er is nog meer aan te wenden om de bewoners, de ondernemers, de landbouwers en de bezoekers vooruit te helpen.”

De Westhoek barst van het talent

“Bescheidenheid is ons aangeboren in de Westhoek. We moeten die durven uitspelen als onze grootste troef”, vindt Karl Mortier. De ervaren trainer/coach/facilitator is een ‘Visual Problem Solver’, een tovenaar met beeld en tekst die kennis visueel weet te vertalen. Karl is intussen ook nog (bestuurs)lid geworden van het Core Team van European Visual Practitioners, die meer dan 1000 professionele visualiseerders in Europa verenigt. Hij is de enige Belg in een team van Finse, Zwitserse, Duitse, Nederlandse, Zweedse collega's.

Je omschrijft jezelf als een ‘Visual Problem Solver’. Ik had er nog nooit van gehoord.

Dit is inderdaad vrij uniek in Vlaanderen. Ik werk nauw samen met Europese partners om mijn kennis en aanbod te versterken. Tot twaalf jaar geleden werkte ik als projectmedewerker bij UNIZO. Op 1 oktober 2007 heb ik de stap naar ondernemerschap gezet. Ondertussen is er in de opleidingswereld heel veel veranderd. De traditioneel klassikale opleidingen met massa nietszeggende tekstuele cursussen verdwijnen. Bedrijven willen écht maatwerk en unieke benaderingen. Het visueel leren is een antwoord hierop. Dit maakt mij inderdaad uniek.

Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Ik gebruik visualisatie om het communicatieve te versterken en verandering mogelijk en vooral duidelijk te maken. Bij een groot bedrijf in Ieper werd ik onlangs gevraagd een vergadering van het management bij te wonen. Ik vertaalde er live wat gezegd werd naar beelden. Onze ogen worden immers tot 60.000 keer meer geprikkeld door de visuele stimuli dan door louter tekst.

Ik besef dat een ‘Visual Problem Solver’ nogal vreemd klinkt. Toch haal ik steeds meer opdrachten binnen in West-Vlaanderen, ook in de Westhoek, wat bewijst dat het wel degelijk nuttig is op de werkvloer, zowel voor communicatie, training, coaching als het faciliteren van verandering.

Ben jij dan een goede tekenaar?

Dat zou ik niet durven zeggen, wel een goede visualiseerder. Ik heb wel een natuurlijke beeldenbibliotheek in mijn hoofd. Het zijn trouwens niet louter beelden die ik gebruik. Ze worden aangevuld met korte tekstfragmenten. Ik ben van nature een beelddenker. Ze komen bijna automatisch bij mij op als iemand spreekt.

Waar vind jij klanten?

Mijn opdrachten situeren zich vooral binnen de driehoek Brussel – Antwerpen – Gent. Ik prijs me gelukkig dat ik ook steeds meer klanten uit de Westhoek mag verwelkomen.

Zou je meer klanten binnen halen als je in een stad als Brussel zou wonen?

Misschien wel, maar ik denk er niet eens aan te verhuizen. Hier, in Ieper, kom ik thuis en ligt mijn breed sociaal netwerk. Mijn vrouw werkt in de buurt en mijn dochter van 4 jaar gaat hier naar school. De Westhoek is zo’n mooie en inspirerende omgeving. Het is de Provence van het noorden. Die rust en inspiratie zijn belangrijk in mijn job. Ik creëer vanuit wie ik ben een toegevoegde waarde voor mijn klanten. Mijn woonplaats bepaalt voor een deel mijn identiteit.

Je bent duidelijk fier op je stad.

Ik voel me niet meteen een Westhoeker, wel een Ieperling, Vlaming, Belg, Europeaan. Wat identiteit betreft, kunnen we van de Limburgers nog veel leren.

De afgelopen jaren is Ieper veel in beeld geweest met de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. Ik ben er fier op dat Ieper is uitgegroeid tot een vredesstad die wereldwijd erkenning krijgt.

We dragen ook een rijke geschiedenis met ons mee. In de middeleeuwen was Ieper een welvarend handelscentrum. Hier werd met de Lakenhalle niet voor niets het in die tijd grootste gotische gebouw van West-Europa neergepoot.

Zie je niet op tegen verplaatsingen naar Brussel of Antwerpen?

Niet echt. Ik neem vaak de trein. Akkoord, je doet er lang over om de andere kant van het land te bereiken, maar je kan die tijd perfect invullen door bijvoorbeeld geconcentreerd te werken en te tekenen. Het vergt flexibliteit van mezelf en mijn gezin en toch is het nog de moeite om te doen. Ik droom wel van nog meer opdrachten in eigen streek.

Moet je soms opboksen tegen vooroordelen?

Ik krijg soms te maken met vooroordelen. Ook omdat er al zoveel coaches bestaan, bedrijven zien het bos door het bomen niet meer.  Als  ‘Visual Problem Solver’ ben ik uniek.  Er is veel meer interesse, als bijen op honing zeg maar.

West-Vlamingen hebben altijd wel een gezonde dosis achterdocht. Ze zijn moeilijk te benaderen. Ik bedoel dat niet negatief. De activiteiten van de bedrijven zijn mondiaal, maar de mens erachter is moeilijk benaderbaar. Eenmaal je ze kent, gaan alle deuren open. Het ingrediënt? Werken aan vertrouwen, jezelf blijven, je bescheidenheid tonen en de juiste antwoorden bieden op vragen. De inhoud, verhouding en je eigen houding moeten op elkaar afgestemd zijn.

Je bent twaalf jaar geleden als ondernemer gestart. Herinner je nog die eerste stappen?

Ik was 32 jaar, had geen businessplan, was heel naïef, maar had wel een enorme goesting er als ondernemer in te vliegen. Ik had enkel mezelf als uithangbord. In deze branche gaat het om je persoon, je identiteit waarvoor men kiest.

Ik ben nog steeds fier die stap gezet te hebben. Een gezonde naïviteit is belangrijk voor een goede ondernemer.

Ik moet wel constant duidelijk aflijnen wat ik wel en niet doe, zowel voor mezelf als voor mijn klanten.

Je stelt jezelf in vraag?

Het is belangrijk om je als ondernemer op drie pijlers tegelijk te richten. De eerste is je eigen houding, het DNA van jezelf en je onderneming. De tweede is het vertrouwen die je omgeving in je heeft, hoe je je met hen verhoudt. De derde pijler is de inhoud, wat je doet. Het is belangrijk dat je deze drie pijlers op hetzelfde moment bekijkt. Je kunt ze niet van elkaar loskoppelen. Dat is de intrinsieke groei die je als ondernemer je hele loopbaan lang doormaakt. Je moet oog hebben voor je eigen houding, de verhouding met je omgeving en wat je inhoudelijk biedt. 

Biedt de Westhoek een gezonde voedingsbodem voor ondernemers?

Daar ben ik vast van overtuigd. We verzetten hier bergen werk. We moeten onze bescheidenheid durven tonen en benutten. De valkuil van de bescheidenheid is jezelf weg te cijferen. Het klinkt paradoxaal, maar toon die bescheidenheid. Het zal zijn vruchten afwerpen.

Het tegengestelde van bescheidenheid is arrogantie. In de Westhoek hebben we een grote allergie aan arrogantie.

Wat is het leukste aspect aan je job?

Ik ben enorm fier dat ik dagelijks nieuwe mensen ontmoet in verschillende contexten. De talentvolle Syrische vluchteling met een ingenieursdiploma op zak, over de spoorlegger van de NMBS tot de topmanager van ING. Dankzij deze mensen leer ik permanent zelf bij. Mijn uitgangspunt is dat de som van de kennis van de mensen wie ik begeleid veel groter is dan mijn eigen kennis. Die kennis faciliteer ik en visualiseer ik. Ik investeer dagelijks in zelfontwikkeling.

Het leukste aspect van mijn werk is dat ik die kennis visueel kan vertalen zodat het duidelijk wordt voor mijn klanten. Zie het als een vorm van visuele knowledgetelling: visueel kennis delen.  En dat in een internationale context.

Je bent heel positief over het ondernemende karakter van de Westhoek en de rust die er heerst. Zie je ook aspecten waar de Westhoek nog aan moet bouwen?

Kenniscentra die nieuwe kennis ontwikkelen, hebben we fysisch helaas niet binnen handbereik. De Westhoek zou aan de top in Vlaanderen kunnen staan, indien we al die knappe ondernemers uit de regio zouden samen brengen in één kenniscentrum. Het barst hier van het talent en we hebben in het verleden al aangetoond dat we het kunnen. De steden zouden hierin een voorbeeld kunnen zijn. Om die reden moet de samenwerking tussen de stedelijke kernen in de Westhoek nog verder gaan. Laat ons bijvoorbeeld zo’n kenniscentrum op bestuurlijk niveau oprichten. 

Het is een kwestie van de kennis die er is nog meer aan te wenden om de bewoners, de ondernemers, de landbouwers en de bezoekers van dienst te zijn.

Ook ondernemersorganisaties, onderwijsinstellingen zullen hun kennis en die van ondernemers moeten samenbrengen en openstellen voor iedereen die onderneemt in de Westhoek. De toekomst is niet alleen de kennis, maar het samenbrengen en beheren van die kennis om de Westhoek verder te laten groeien. 

Info: www.visueelleren.be - www.visualmanagement.be

 

Deel deze pagina