Jules Destrooper

Jules Destrooper
Gepubliceerd op 17-11-2016
We willen op een ongedwongen manier omgaan met de komende grote uitdagingen die ons bedrijf te wachten staan, want bij ons is onze hobby onze job en onze job onze hobby. - Emmanuel Blomme, CEO Jules Destrooper

Jules Destrooper opende op 8 augustus 1885 zijn bakkerij in Lo. Zijn eerste koekje kwam tot stand door exotische kruiden te gebruiken in flinterdun amandelbrood. Ondertussen zijn de koekjes van Jules Destrooper wereldwijd gerenommeerd omwille van hun verfijnde smaak, knapperige textuur en tongstrelende sensatie.

Jules Destrooper en tewerkstelling

In Lo en Ieper, de 2 sites van Jules Destrooper, worden 170 mensen tewerkgesteld. Tijdens de drukke zomermaanden komen daar nog een 100-tal mensen op interim-basis bij. In oktober 2016 heeft men de award voor ‘aantrekkelijkste werkgever in West-Vlaanderen’ in ontvangst mogen nemen. Toch blijft Destrooper voortdurend op zoek naar gedreven personeel. Uiteraard hopen ze om deze mensen in regio Westhoek te vinden en hen een aantrekkelijke job te kunnen aanbieden. Met een omzet van 40 miljoen euro en een export naar 80 landen is de toekomst van het bedrijf alvast verzekerd.

Destrooper en de Westhoek

Met twee vestigingen in de Westhoek is de link met de regio uiteraard snel gelegd, al weten veel mensen niet dat Jules Destrooper in de Westhoek is gehuisvest. Daarenboven heeft de koekjesfabriek een typisch koekje dat gebonden is aan de streek en dat traditioneel rond Nieuwjaar wordt gebakken. De inwoners van de Westhoek kennen dit koekje het best onder de naam ‘Lukke’.

Deel deze pagina