Geert Gombeir - Events outside the Box - organiseert Veurne la Fête op amper twee maanden tijd

Geert Gombeir - Events outside the Box - organiseert Veurne la Fête op amper twee maanden tijd
Gepubliceerd op 10-08-2021

Begin juli smeedde Geert Gombeir zijn plan voor een achtste editie van het vierdaagse muziekfestival Veurne la Fête (2 tot 5 september). Een droom na het coronajaar zonder iets, maar of het ook realistisch was? Ja dus. De ervaring had hij, maar voor de rest moest alles nog gebeuren. Toch slaagde de ondernemer in Geert Gombeir in zijn opdracht: op zestig dagen tijd knutselt hij in Veurne een dijk van een muziekfestival in elkaar met onder meer grote namen als Axelle Red en de West-Vlaamse superartiest Ozark Henry.

Poperingenaar Geert Gombeir leerde de wereld van events en festivals kennen uit zijn periode bij Folk Dranouter waar hij één van de steunpilaren was van toenmalig organisator Marnic Deswaerte. In 2012 was het tijd voor iets anders, en vooral ook voor een eigen verhaal. Het leidde naar de oprichting van Events Outside the Box. Een organisatie- en eventbureau dat zich nu al bijna tien jaar lang beweegt op de grens tussen toerisme en cultuur.

Gombeir neemt de verantwoordelijkheid bij events als een soort van sleutel-op-de-deur feestarchitect. Hij zorgt voor ideeën en de   programmatie, schrijft het financieel plan, en gaat achter subsidies of sponsors aan. De referentielijst van Events Outside the Box oogt aardig en vooral ook fris. Westtoer bijvoorbeeld is een trouwe klant.

Wederzijds begrip

De achtste editie van Veurne La Fête berust op een PPS, een publiek-private samenwerking. Toerisme Veurne tekent voor de uitgaven en de inkomsten, Gombeir doet al de rest – het grote werk zeg maar – en krijgt daar een commissie voor. Een budget wordt niet naar voor geschoven. Het festival wordt gespreid over 5 dagen en verlaat de klassieke locatie (Grote Markt Veurne) voor het Sportpark aan de rand van de stad, waar een heuse festivalarena de bezoekers welkom zal heten. Op de slotdag, zondag  5 september zijn ook de kinderen mee aan het feest met het bezoek van de bekende kindervriend Winokio.

En of het moeilijk was om post-corona artiesten te overtuigen om voor een redelijke prijs hun ding te doen? “Ik ken die wereld goed”, aldus Gombert. “Ik kan alleen maar getuigen dat er aan beide kanten -organisatoren en artiesten- héél veel wederzijds begrip en bereidwilligheid is. Mensen praten mensen, ook over de gevraagde bedragen. Zolang redelijkheid troef blijft, is er veel mogelijk, en dat was ook hier het geval.”

Geslaagde editie

Voor het eerst duurt Veurne la Fête vier dagen, nooit eerder moest je voor de optredens betalen en de organisatoren kozen dit keer niet voor de Grote Markt maar voor de arena in de Noordstraat. Allemaal nieuwigheden maar het bordje ‘uitverkocht’ kon bijna uitgehangen worden. 

Geen springende en dansende toeschouwers maar mensen die vanop de tribune met een glaasje wijn genoten van een avond uit. “Dat is ook de bedoeling”, onderlijnt Geert Gombeir van Event Outside the Box die de productie en programmatie voor zijn rekening neemt. “We kozen er bewust voor om maximaal 400 mensen toe te laten op het terrein. Zo voorkomen we dat de toeschouwers een covid-safeticket moeten tonen. Ze hebben ook ruimte om lekker te chillen en te genieten. We zetten volop in op beleving. Zo staat er op de drankkaart ook een fles wijn of prosecco. De nieuwe locatie is perfect voor deze coronaveilige editie. Het feit dat de mensen nu moeten betalen is geen drempel en dit merkten we aan de verkoop: het festival is quasi uitverkocht.

Nog even nagenieten? 

Ga naar de Facebookpagina van Veurne La Fête 

 

logo toerisme veurne

 

Bron: Made in West-Vlaanderen (08/08/2021)

Foto's: © Visit Veurne

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Deel deze pagina