De Lovie

De Lovie
Gepubliceerd op 17-11-2016
In de film “lovetowork@delovie” hebben al onze medewerkers een hoofdrol.  Het scenario bevat emotie, spanning, maar vooral veel bezieling en mooie momenten. - Bart Vallaeys, Personeelsdirecteur De Lovie

De Lovie ondersteunt jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap in de ruime Westhoek. De ondersteuning die wordt aangeboden is er steeds op gericht om de kwaliteit van leven van de persoon in stand te houden of te verbeteren. Ondersteunen is niet ‘zorgen voor’ maar ‘zorgen dat’ elke persoon met een handicap op zijn manier een goed en zinvol leven kan hebben.

De Lovie en tewerkstelling

De Lovie vzw stelt 615 personeelsleden te werk, waarvan 403 FTE.  De tewerkstelling is de voorbije 5 jaar met maar liefst 3,5 % aangegroeid. Meer dan de helft van alle personeelsleden is in het bezit van een diploma hoger onderwijs en 36 % van de medewerkers is jonger dan 35 jaar. De vzw was in 2015 goed voor een jaaromzet van 33.995.397 euro.

De Lovie en de Westhoek

De Lovie vzw heeft sterke vertakkingen binnen de Westhoek. Naast een groot domein te Poperinge en enkele projecten in het centrum van Poperinge beschikt De Lovie over heel wat vestigingen voor woon- en/of dagondersteuning en kleinere woonprojecten verspreid over de Westhoek: o.a. in Lo, Diksmuide, Keiem, Ieper, Elverdinge, Dikkebus, Wervik en Proven. De Lovie werkt uiteraard niet alleen voor mensen in de Westhoek. Toch stelt ze voor het overgrote merendeel mensen te werk die afkomstig zijn uit de Westhoek.

Deel deze pagina