Daniel Bulckaert: zaakvoerder van AgriDoor in Alveringem

Daniel Bulckaert: zaakvoerder van AgriDoor in Alveringem
Gepubliceerd op 28-03-2019
In de wereld heb je zeggers en doeners. Ik reken de ondernemers van de Westhoek vooral onder de doeners. Je vindt hier op technologisch vlak bijna alles. De Westhoek is meer high tech dan men denkt.

De Westhoek is meer hightech dan men denkt

“De Westhoek is een landbouwhoek. Hier wonen veel klanten van onze klanten”, zegt Daniël Bulckaert. Zijn bedrijf AgriDoor levert deuren en wandpanelen voor vochtige ruimtes in landbouw en voedselverwerking. Het gebruikte materiaal is corrosievrij, vochtbestendig en isolerend.

Wat maakt AgriDoor uniek?

Bij toepassing van stalen deuren in een vochtige of agressieve omgeving kwam telkens weer het probleem van corrosie terug, wat nefast is voor de duurzaamheid en hygiëne. Een innovatieve ontwikkeling voor deze toepassingen drong zich op. Het resultaat werd een combinatie van inox en hoogwaardige kunststoffen. De volledige productie van de componenten gebeurt in eigen beheer, dit om de vereiste kwaliteit en stipte levertermijnen te realiseren. Onze klanten zijn installateurs/importeurs in binnen- en buitenland, die zowel de plaatsing als de verkoop voor hun projecten verzorgen.

Hoeveel mensen werken hier ?

Mijn zoon en ikzelf staan in voor het dagelijks bestuur en de praktische organisatie van de onderneming. Onze twee medewerkers verzorgen de samenstelling en afwerking van de deuren. De productie van de deurbladen en kozijndelen verloopt volautomatisch, op vandaag een vereiste om kwalitatieve en competitieve producten af te leveren.

Beperkt jullie markt zich tot de Westhoek?

Zeker 60% van wat we produceren is bestemd voor de export. Het meeste blijft in West-Europa , maar onze producten worden via meerdere kanalen over bijna heel de wereld verspreid. Kijk maar eens naar onze website die in zeven talen wordt aangeboden.

De gerenommeerde landbouwuniversiteit van Wageningen is bijvoorbeeld uitgerust met onze deuren. Voor hun proefbedrijven is hygiëne immers van het grootste belang. Vlaanderen en Nederland zijn toonaangevend op het vlak van de uitrusting voor de veeteelt sector.

Welke troeven biedt de Westhoek jou als ondernemer?

We hebben hier geen files, dat vind ik een enorm pluspunt. Onze vestiging ligt op amper tien minuten rijden van de E40. Het is hier rustig en gezellig wonen. Het onderzoek van de CurieuzeNeuzen heeft immers aangetoond dat we hier nog steeds gezond kunnen ademen.

Zijn er minpunten?

Een snelle verbinding tussen Ieper en de Westkust is een must voor de verdere ontsluiting van de Westhoek. Maar als ik de langlopende soap rond de aanpassing van de N8 bekijk, hoeft het geen betoog dat hiervoor nog niet meteen een oplossing komt. Dit is wellicht geen prioriteit voor het beleid.

Is de Westhoek een ondernemersvriendelijke regio ?

De laatste jaren werd er eindelijk echt werk gemaakt van de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen. Dat ze telkens weer in een mum van tijd uitverkocht zijn, bewijst dat er hier voldoende ambitie is.

Wat zou je startende ondernemers in de Westhoek aanraden?

Ondernemen is elke dag weer gemotiveerd beginnen en de problemen van gisteren met een frisse blik bekijken en oplossen. Ik hou van het motto ‘werk hard en ga elders rusten’.

Onder de mensen heb je Zeggers en Doeners. Ik reken de ondernemers van de Westhoek en West-Vlaanderen in het algemeen onder de doeners. We hebben hier immers allerlei bedrijven, van klein tot groot, meestal voorzien van een hedendaagse technologie en uitrusting en heel veel knowhow. Dit resulteert in kwaliteitsvolle producten, zoals verleidelijk ruikende koffieboontjes, computergestuurde machinebouw, hypermoderne landbouwtechnieken en hightech auto onderdelen.

Bent u aangesloten bij ondernemersorganisaties ?

We zijn aangesloten bij Voka en Unizo. Je kan er met praktische vragen terecht. Ze verzorgen ook netwerking via leuke nieuwjaarsrecepties en interessante activiteiten, wat de contacten tussen de ondernemers levendig houdt.

Wat vind je ervan dat de Westhoek omschreven wordt als een innovatieve regio ?

Daar ga ik helemaal mee akkoord. Eigenlijk vind je in de Westhoek op technologisch vlak bijna alles. De Westhoek is meer hightech dan je denkt.

AgriDoor bvba, Hostede 1, Hoogstade. Info: www.agridoor.be

 

Deel deze pagina