Aviko zorgt voor mega investering in de Westhoek

Aviko zorgt voor mega investering in de Westhoek
Gepubliceerd op 04-10-2021
"Volledig operationeel tegen maart volgend jaar. Vanaf dan worden hier 150 mensen ingezet, waarvan 110 nieuwe medewerkers!"

POPERINGE – Nog even, in principe begin volgend jaar, en de Nederlandse groep Aviko opent de deuren van zijn reusachtige frietfabriek in Poperinge. Het zal één van de grootste en modernste aardappelverwerkende site ter wereld worden. Nu al wordt er volop proef gedraaid. Eens op kruissnelheid zullen er 110 mensen een nieuwe job hebben gevonden. Aviko exporteert naar 110 landen wereldwijd. 

Vertrouwd met de Westhoek

Aviko is vertrouwd met de Westhoek. In 2008 streek de groep hier neer middels de overname van het in Proven gevestigde Eurofreez. Aviko is een gigant in de frietproductie en bestempelt zichzelf als de vierde grootste wereldwijd. Op jaarbasis zal de nieuwe fabriek in Poperinge om en bij de 175.000 ton diepvriesfrieten aanmaken, lekkers dat bestemd is voor export naar de hele wereld.

Duurzaamheid

Aviko wil zich in Poperinge ook profileren van zijn meest duurzame kant. Een warmtekrachtcentrale en meer dan 2.500 zonnepanelen moeten zorgen voor een autonome energieproductie. In totaal zullen er circa 150 mensen werken in de nieuwe site: 45 medewerkers die overkomen uit Proven en 110 nieuwkomers.

Bouwpakket

Er wordt op de site van 8 hectare ook een opslagmagazijn van 40 meter gebouwd naast de fabriek, wat op de industriezone van Poperinge zal zorgen voor en nieuwe ‘landmark’. De diepvriestunnel (die 25 ton frieten er uur kan invriezen) wordt aangeleverd door het Ieperse familiebedrijf SKT. De prefabtunnel is ruim 5 meter hoog en 67 meter lang. De modules van de vriestunnel werden als een bouwpakket aan elkaar werden gezet door het familiebedrijf SKT in de Ieperse deelgemeente Sint-Jan. SKT-bestuurders Bart Bauters, Bart D’hulster en diens zoon Charles: “We hebben twee jaar terug een gloednieuw atelier van bijna 7.000 vierkante meter gebouwd om zulke prefabtunnels te kunnen maken. De tunnel werd in de voorbije zomer in zestien verschillende modules van elk 17 ton gedurende vier nachten op speciale transporten vanuit Sint-Jan naar het industrieterrein van Poperinge gebracht. De tunnel kan 25 ton frieten per uur invriezen. Na zo’n zware investering geeft deze eerste tunnel ons veel voldoening!”

 

Wil jij één van die 110 nieuwe medewerkers zijn?

Ga dan snel naar https://jobs.aviko.be/nl/vacatures/

 

Deel deze pagina