Artiesten en organisatoren uit de Westhoek vinden elkaar vlot op platform "IJzersterk Talent"

Artiesten en organisatoren uit de Westhoek vinden elkaar vlot op platform "IJzersterk Talent"
Gepubliceerd op 24-06-2021

De Westhoek zit boordevol creatief talent. Maar soms is het nog een moeizame zoektocht om dit te kunnen etaleren. Vanaf nu kunnen Artiesten én organisatoren van diverse evenementen elkaar makkelijk vinden op het platform IJzersterk Talent.  CO IJzervalleiViertoren en CO7, drie intergemeentelijke samenwerkingsverbanden rond cultuur en erfgoed, ontwikkelden samen dit platform waar talent én organisator op zoek kan gaan naar de ideale match.

Op de foto bij de voorstelling van het project IJzersterk Talent: cultuurschepenen Jeroen Vandromme (CD&V) van Houthulst, Sylvie Thieren (Gemeentebelangen/CD&V) van Alveringem, Wout Cornette (Dynamisch) van Lo-Reninge en Katleen Winne (Idee Diksmude) van Diksmuide (foto Alex Vanhee).

Voor artiesten, kunstenaars én organisatoren uit de Westhoek

“Op de website www.ijzersterktalent.be kunnen talent uit de 17 gemeenten van de Westhoek zich voorstellen door middel van een biografie, foto’s, audio en video”, zegt Elke Verbeke, coördinator bovenlokale cultuurwerking IJzervallei. “Geïnteresseerde organisatoren uit deze Westhoekgemeenten kunnen dan weer aan de hand van labels gericht op zoek gaan naar de ideale match. We willen een dynamisch concept creëren dat fungeert als motor voor de niet-georganiseerde podiumwerking in de Westhoek en meer speelkansen en toonmomenten garandeert voor de aangesloten talenten.”

Het aanbod is ruim: van klassieke muziek, rock en beeldende kunst tot animatiefilm, videokunst en dans. “Iedereen met talent maakt deel uit van de doelgroep die we met IJzersterk Talent willen bereiken”, besluit Elke Verbeke.

Peters Piet Goddaer en Karl Vannieuwkerke

Dit nieuw platform ging ook op zoek naar een aantal sterke figuren die de Westhoek zien als een troef en het peterschap over IJzersterk Talent willen dragen. Eén van die sterke figuren is zanger Piet Goddaer a.k.a. ozark henry uit Oostduinkerke. In een begeesterd interview (zie onderaan) vertelt hij zijn verhaal, over zijn liefde voor de Westhoek en over zijn toekomst vol innovatie. Maar vooral waarom het belangrijk is voor artiesten (muzikanten, beeldende kunstenaars, acteurs, dansers,…) om te zoeken naar podiumkansen.

Ook sportpresentator Karl Vannieuwkerke uit Diksmuide vertelt graag zijn verhaal (zie video onderaan): over zijn liefde voor de Westhoek en over zijn toekomst. Hij doet dit in Muziekclub 4AD waar ook opperhoofd Patrick Smagghe zijn visie rond IJzersterk Talent geeft. Samen vertellen ze waarom het belangrijk is voor artiesten in de Westhoek (muzikanten, beeldende kunstenaars, acteurs, dansers,…) om te blijven geloven in eigen kansen en Geweun te Bluvn Goan!

 

Meer info over IJzersterk Talent vind je op:

www.ijzersterktalent.be 

  

 

Deel deze pagina